A SCEDA és StudyGuide csapata

A Scandinavian Education Agency (SCEDA)

SCEDA

A Scandinavian Education Agency (SCEDA) Dániában továbbtanulni vágyó fiataloknak segít az “új élet” elkezdésében. Szolgáltatásai közé tartozik a tanácsadás és információ nyújtás személyesen és online, jelentkezés lefolytatása (nyelvi tesztek szervezése) és segítség a dániai integrációban az első 3,5 évben! A SCEDA csapatát tapasztalt szakértők alkotják, kiknek többsége ma is Dániában él.

A SCEDA, dániai felsőoktatási intézmények teljes körű magyarországi képviseletét látja el. A működés során folyamatosan a dán oktatási minisztérium által felállított hivatalos sztenderdek (Code of Conduct) szerint működik, mely követelményeit, a nyújtott szolgátlatások sokrétűségével túl is teljesíti.

Az ügynökséget olyan Dániában élő fiatalok alapították, akik rendelkeznek a dániai felsőoktatási rendszerre és helyi körülményekre való rálátással és tapasztalattal, mely az érdeklődők tájékoztatásához elengedhetetlen. Ezen tapasztalatra épülve jött létre a Scandinavian Education Agency, hogy szolgáltatásaival minél könnyebbé tegye a jelentkezés és integráció menetét, továbbá, hogy mindig hiteles, naprakész információval lássa el a jelentkező diákokat.


A SCEDA díjszabása és szolgáltatásai

A SCEDA szolgáltatásainak igénybevételéhez egy egyszeri jelentkezési díjat kell fizetni, mely összeg teljes egészében visszajár az első Dániában teljesített szemeszter után. A jelentkezési díj összege 20 000 forint, melyet a banki átutalással vagy a nyelvi tesztek során készpénzben lehet befizetni.

A jelentkezési díj befizetése után a jelentkező jogosulttá válik a SCEDA szolgáltatásaira, többek között személyes konzultációkra és információkérésre a jelentkezéstől egészen az első Dániában eltöltött 3,5-ig.

A jelentkezőnek továbbá lehetősége van ingyenes Oxford Online Placement nyelvi teszten részt venni akár 3 alkalommal.

A szolgáltatások mindegyike ingyenes a Scandinavian Education Agency-n keresztül jelentkező diákok számára. Szolgáltatásainkról bővebben ezen a linken olvashat.


Master képzésre jelentkezők számára külön díjszabás érvényes, ezekért keresse fel Általános Szerződési Feltételek vagy Master képzéseket bemutató oldalunkat, esetleg keresse munkatársainkat.


A SCEDA alapítóiról:

Pajkó Ferenc (CMO/CFO)

FORMER AMBASSADOR OF UNIVERSITY COLLEGE OF NORTHERN DENMARK

E-mail: ferenc.pajko@sceda.eu

Telefon: 30/792-5562

Üdvözlöm

"A UCN nagyköveteként rengeteg nemzetközi diákkal találkozom itt Dániában. Az évek során azt figyeltem meg (és saját bőrömön is tapasztaltam), hogy a kiköltöző diákok rendkívül szegényes ismeretekkel érkeznek meg “új életük” színhelyére. Nem tudják hol van a szállás, hol van a főiskola, hogyan érdemes közlekedni, telefonálni, egyáltalán hol érdemes vásárolni?

A kezdeti időszak két legnagyobb kérdése a szállás, és a munka. Sokaknak az első hetek azzal telnek, hogy keresik azokat a helyeket ahol egyáltalán utána lehet járni hogy hol és hogyan lehet szálláshoz jutni (legyen az bérelt lakás vagy kollégiumi szoba).

Ez természetesen nem a kiutazó diákok hibája, csupán azt jelzi hogy a Magyarországon rendelkezésre álló, onnan elérhető információmennyiség alacsony.

Ezen a hiányosságok megszüntetésére hoztuk létre a SCEDA-t. Mi itt élünk, így friss helyi információkkal tudunk ellátni Téged. Mivel mi is átéltük a kezdet nehézségeit, amelyekkel valószínűleg Te is szembesülni fogsz, célunk az, hogy ezeket a kellemetlenségeket minimalizáljuk, és hogy friss és hiteles információt közvetítsünk a külföldön továbbtanulni vágyó diákoknak."


Kovács Márton (Regional Director)

E-mail: km@sceda.eu

Telefon: 30/510-9804

Üdvözlöm

"A 20. század végén kiszélesedett és elérhetővé vált a világ a benne élők viszonylag nagy részének. A globalizáció következtében nélkülözhetetlenné váltak a nemzetközi kapcsolatok, és maga a nemzetközi “színtéren” megszerzett tapasztalat is. Legyen szó nyelvtudásról, külföldi intézmény diplomájáról, vagy csak egy másik kultúra részletesebb megismeréséről, ezek mind olyan ismeretek, amelyek rendkívüli értékkel bírnak, és a megszerzésükbe fektetett idő és energia biztosan megtérül.

Amikor az ember egy időre kiszakad megszokott környezetéből és belecsöppen egy újba, mindamellett, hogy megismerheti saját magát, más nemzetiségek gondolkodásmódjával és szokásaival is találkozhat. Megtanulja kezelni és áthidalni a kulturális különbségeket és teljesen új megközelítési módokat is tanulhat más nemzetek szülötteitől. Ennek következtében kiszélesedik a látómezeje és fejlődik kommunikációs képessége melynek minden bizonnyal nagy hasznát fogja venni későbbi karrierje alatt.

A külföldre költözés — akkor is ha csak egy rövid időre tesszük — nem tartozik a legkönnyebben kivitelezhető dolgok közé, nevezetesen ha azt nézzük, hogy a Skandináv államok nem tartoznak a Hazánkhoz legközelebb eső helyek közé, illetve az olcsóság sem a legnagyobb erényük. Azonban a megszerezhető tapasztalat és az EU-állampolgárokat is megillető ingyenes közoktatás kárpótolja a belefektetett pénzt és energiát. Az adódó munkalehetőségeknek és az ország jóléten alapuló szociális hálójának köszönhetően a munkakeresés és a megélhetés nem nehezebb, mint máshol Nyugat-Európában.

Egy ilyen lépés megvalósításával számtalan új lehetőség kapuját nyithatjuk ki, így még szélesebbre tárul előttünk a világ.”