Keresztes Rajmund - Avans University of Applied Sciences

2021.07.12.


Kíváncsi vagy rá, hogy miért jelent életre szóló élményt ha az Avans University of Applied Sciences egyetemen folytatod tanulmányaidat? Ha igen, olvasd el Keresztes Rajmund interjúját.

Keresztes Rajmund - Avans University of Applied Sciences

Melyik egyetemre jársz? Miért ajánlod ezt az egyetemet másoknak?

Avans University of Applied Sciences-re jelentkeztem, International Business szakra, Asian Business Studies major-rel. Azért választottam ezt az egyetemet és szakot, mert szerettem volna angolul folytatni a tanulmányaimat és tetszett a praktikus tanítási forma, amit az Avans nyújtott, továbbá így volt lehetőségem 1 évet Ázsiában élni.

Azoknak ajánlom ezt az egyetemet, akik szeretnének inkább gyakorlatias képzésben részt venni, kevesebb fókusszal az elméletre. Rengeteg projektet csináltunk közösen, illetve önállóan is és volt lehetőségünk cégekkel együttműködni és általuk tapasztalatot szerezni. A szak része, hogy külföldre utazzunk tanulni és dolgozni, szóval akár másfél évet tudunk Hollandián kívül tölteni. 

Miért javasolnád ezt a szakot más diákoknak?

Szerintem jó lehetőség megismerkedni az üzleti világgal gyakorlati tapasztalatok formájában és nemzetközi tapasztalatot szerezni.

Milyen az elméleti és a gyakorlati oktatás felépítése?

Az első másfél évben főleg elméleti óráink voltak, bár közben több csoportos projektet csinálunk, ahol az aktuális teóriákat kellett üzleti problémákban használnunk és megoldanunk. A második év második szemeszterében szakmai gyakorlatot kell majd végeznünk egy cégnél, aztán fél év elmélet és iskolai projektek következnek. A harmadik év második felében egy szemesztert töltünk majd az Avans egyik partner egyetemén. A negyedik év első felében ismét elméleti órákkal és projektekkel fogunk foglalkozni, majd a negyedik év utolsó szemeszterében írjuk a diplomamunkákat miközben egy cégnél dolgozunk.

Hogyan tudod hasznosítani azt a tudást és tapasztalatot, amit az egyetemen tanultál?

Az egyetem elvégzésekor akár 1 év munkatapasztalattal és 1,5 év külföldi tapasztalattal tudunk rendelkezni, amit a munkáltatók többnyire pozitívan szoktak értékelni frissen végzett diákok esetében. A közös munka a projektekben és a szakmai gyakorlat segít felkészülni az üzleti életre.

Milyen előnyeid származtak a külföldi felsőoktatás során?

Fejlesztettem az angol nyelvtudásom, megismerkedtem különböző kultúrákkal és emberekkel, emellett pedig sok értékes gyakorlati tapasztalatot szereztem.