Pszichológia tanulmányok külföldön?

2020.10.07.


Nem könnyű, de nem is lehetetlen! A megfelelő felkészültséggel össze is jöhet! :-) Cikkünkben összeszedtük a legjobb európai oktatási lehetőségeket a pszichológia szerelmeseinek.

Pszichológia tanulmányok külföldön?

Talán a Brexit, talán a vírus miatt, de az idei évben minden eddiginél több (sőt, többszörös) megkeresést kaptunk, melyeken klienseink külföldi pszichológia alapképzést kerestek. A Brexit bekövetkeztével és a brit diákhitel eltörlésével viszont a helyzet igen bonyolulttá vált: a legtöbb északi és nyugati országban ilyen típusú képzéseket egyáltalán nem indítanak elérhető áron angol nyelven. 

Partnerországaink közül az egyedüli kivételt Hollandia jelenti, ahol több, neves iskola is indít ilyen jellegű Bachelor oktatást, ám a bejutási feltételek itt is igen szigorúak. Egy állami rendelet szerint ezek a programok úgynevezett "numerus fixus" rendszerben indulnak, amely azt jelenti, hogy a helyek száma limitált és csak a legjobban teljesítő felvételizőket veszik fel rangsor alapján. A jelentkezési határidő január 15, ameddig minden dokumentumot és magát a jelentkezést is le kell adni, ezek után kezdetét veszik a vizsgák, felvételi tesztsorozatok, interjúk.

A gyorsaság magában sajnos nem elég, a procedúra folyamán a jelentkezőket alapos szűrésnek vetik alá. Vizsgálják a korábbi érdemjegyeket és óraszámokat matematikából, angolból és biológiából; a szakkal kapcsolatos, szigorú teszteket íratnak és személyes interjúk folyamán igyekeznek meggyőződni a jövőbeli diákok rátermettségéről. Ezek alapján a diák kap egy rangsor szerinti számot, amely ha kisebb a szabad helyek számánál, akkor felvételt jelent, ha nem, akkor csak visszamondás alapján van lehetőség bekerülni.

Összefoglalva tehát az alábbiakra van szükség ahhoz, hogy valaki jó esélyekkel bekerülhessen egy ilyen szakra:

  • Jelentkezés időbeni megkezdése (november közepe, legkésőbb december eleje) 
  • Jó bizonyítvány
  • Előzetes biológia tanulmányok
  • Kitűnő angol nyelvtudás

Mivel a verseny hatalmas, a bejutás még a feltételek teljesülése esetén sem garantált, azonban segítségünkkel az esélyek jók.

Amennyiben egy neves holland egyetem pszichológiai képzésére szeretnél bejutni, úgy az Integration csomagunk "Non-partner" szolgáltatással kiegészített változatát kell megrendelned, melyet az alábbi oldalon tudsz megtenni: StudyGuide szolgáltatások

A szakkal és a bekerülési esélyekkel kapcsolatos kérdéseid várjuk az info@studyguide.eu címre vagy a 30 510 9804-es telefonszámon!

Részletes információval várunk ingyenes konzultációra.