Jelentkezési információk dániai továbbtanuláshoz

Jelentkezés a Jönköping University-re

A jelentkezés menete (időrendben)

 1. Online Jelentkezés a UniversityAdmission rendszerébe
  Szakok kiválasztása, dokumentumok feltöltése.
 2. Csomag választása, jelentkezési díj befizetése
 3. UniversityAdmission jelentkeztés véglegesítése (SUBMIT)
 4. Munkatársaink ellenőrzik a teljes jelentkezési anyagot, a motivációs levelet angol tanár is átolvassa
 5. Továbbítjuk a jelentkezést a megjelölt intézmények felé
 6. Válasz a felsőoktatási intézmény(ek)től
 7. Final Briefing rendezvény Budapesten

Más országokba is jelentkeznél? Tudunk segíteni! Anglia, Wales és Hollandia egyetemeire is segítünk bekerülni!

Jelentkezési információ más országokba


Jelentkezés svédországi továbbtanulásra

Intézmény kiválasztása


Online jelentkezés

A Scandinavian Education Agency a UniversityAdmission.eu rendszerét használja a jelentkezések lebonyolítására. Ez a rendszer átfogóan kezeli az Ön által választott összes dániai intézményre és szakra vonatkozó preferenciákat és megadott adatokat. Ezzel is elősegítve, hogy átláthatóan, egy helyen lehessen tárolni a jelentkezési információkat/dokumentumokat amik feltöltésre kerültek.

A rendszer figyelmeztető szolgáltatása, automatikus e-maileken keresztül hívják fel a figyelmet a közelgő határidőkre, eseményekre, míg a jelentkezés státuszát mind a jelentkező, mind a SCEDA munkatársai figyelemmel tudják kísérni.

Az összes, lejjebb olvasható, kötelezően feltöltendő és opcionálisan feltölthető dokumentumokat kivétel nélkül a UniversityAdmission.eu rendszerébe kell feltölteni!

UniversityAdmission.eu Felhasználói Útmutató letöltése innen


Szolgáltatások és csomagok

A SCEDA szolgáltatásainak eléréshez csomagválasztás szükséges, melyek elérhetőek már 20.000 Ft-tól. Az elmúlt években számos szolgáltatást hoztunk létre, hogy megkönnyítsük és hatékonyabbá tegyük a felvételi és integrációs folyamatot. Szolgáltatásaink elérhetőek egyedileg és csomagokban is. Hisszük, hogy a nemzetközi felsőoktatás mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ezért csomagaink és szolgáltatásaink árait a piacon elérhető szolgáltatások díjainál kedvezőbben kínáljuk.

Nyelvtudás

A jelentkezőnek rendelkeznie kell olyan szintű angol nyelvtudással, ami elegendő ahhoz, hogy megértse az órákon elhangzottakat és aktívan részt tudjon venni a főiskolai előadásokon, csapatmunkákban. Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell az alábbi nyelvvizsgák / tesztek valamelyikével (angol nyelvtudást igazoló dokumentáció nélkül a felvétel nem lehetséges!):

 • IELTS 6.5
 • TOEFL 83
 • Cambridge Advanced (CAE), C Level
 • Cambridge Proficiency (CPE), C Level

A Jönköping University elfogadja a közéiskolai érettséit angolból nyelvvizsgaként ha az emelt szinten lett letéve.


Dokumentumok, melyek szükségesek a jelentkezéshez

 • Személyi igazolvány / útlevél
 • Motivációs levél
 • Nyelvvizsga / Érettségi / Óraszámok (év végi bizonyítványok)
 • Diploma és melléklete magyarul és angolul (ha már megvan)
 • Certificate of Student Legal Status / tanulói jogviszonyigazolás (ha még nincs diplomád)
 • Transcript / Leckekönyv magyarul és angolul (ha még nincs diplomád)
 • Meghatalmazás

* Hivatalos fordítás: küldd el a fordítani kívánt dokumentumokat online és a piaci árnál kedvezőbb ajánlattal jelentkezünk.
Online árajánaltkérés hivatalos fordításra


Motivációs levél

A Svédországba való jelentkezéskor nagyon fontos a motivációs levél. Minden megjelölt szakra külön, egy A4-es oldalnyi levelet kell csatolni PDF-ben. A motivációs levél számít a felvételi elbírálásakor, ezért érdemes azt jól megírni.

Magának a levélnek tartalmaznia kell, hogy miért Svédországot, miért ezt az egyetemet és miért ezt a szakot választottad. Továbbá érdemes arra is kitérni, hogy az egyetem számára miért te vagy a legjobb választás. Általános hiba, hogy a diákok elfelejtik megemlíteni a középiskola alatt teljesített kötelező közszolgálatot, pedig ez egy nagyon fontos mérföldkő lehet az elbíráláskor. Érdemes párhuzamot vonni az ott teljesített munkakör és a megjelölt képzés között, ezzel is erősítve a motivációt.

A motivációs levelet munkatársaink átolvassák és javaslatot tesznek javításra, ha indokolt. Ettől függetlenül érdemes megmutatni egy angol tanárnak is a leadás előtt.

Elérhető segédletünk, mely pontról pontra leírja, hogy mit érdemes belevenni.

Motivációs levél segédlet és útmutatás


Meghatalmazás

A meghatalmazás szükséges hogy el tudjunk járni a jelentkezésed folyamán az intézménynél, és hogy segíteni tudjunk. Ezt csak neked kell aláírni és feltölteni a jelentkezésedhez a UniversityAdmission rendszerbe.

Jönköping University
Meghatalmazás a Jönköping University-hez

Az összes dokumentumot a UniversityAdmission.eu rendszerébe kell feltölteni a regisztrációt követően!


A dokumentumokat a SCEDA-nak kell továbbítani, melyet munkatársaink ellenőriznek, és ha szükséges, javítási javaslatokat tesznek. Ez azért fontos, mert a jelentkezési dokumentumokban lévő hibák kihatással lehetnek a felvétel sikerességére is. Dokumentumok küldésére használd a UniversityAdmission.eu portálunkat (UA Felhasználói Útmutató ).

Az összes dokumentumot a UniversityAdmission.eu rendszerébe kell feltölteni a regisztrációt követően!


Jelentkezési határidők:

 • Svédország: május 3.

Információkérés és Jelentkezés

Az információkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, kérjen információt a kiszemelt szakkal, intézménnyel illetve jelentkezéssel kapcsolatban, és munkatársunk a legrövidebb időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy segítségére lehessen.

Dániai továbbtanulásra való jelentkezéshez használd a UniversityAdmission.eu online rendszerét, mely egyszerű, gyors és megbízható megoldás, hogy a jelentkezés menete könnyen adminisztrálható és nyomonkövethető legyen. A jelentkezés és a jelentkezési díj befizetése után a jelentkezőnek lehetősége van részt venni Oxford Online Placement Test-en és személyreszabott tanácsadást kapni a jelentkezési procedúrát illetően. Sikeres felvételi esetén kollégáink a képzés egész időtartama alatt rendelkezésre állnak az integrációt illető kérdésekben.

ONLINE JELENTKEZÉS

További információ: Általános Szerződési Feltételek