Jelentkezési információk dániai továbbtanuláshoz

Jelentkezés az Aarhus University-re

A jelentkezés menete (időrendben)

 1. Ingyenes konzultáció
 2. Online Jelentkezés a UniversityAdmission rend­sze­rébe
  Szakok kiválasztása (max. 2), dokumentumok feltöltése
 3. Csomag és szolgáltatások kiválasztása
 4. Felvételi terv elkészítése
 5. UniversityAdmission jelentkezés véglegesítése (SUBMIT)
 6. Munkatársaink ellenőrzik a teljes jelentkezési anyagot, a motivációs levelet angol tanár is átolvassa
 7. Továbbítjuk a jelentkezést a megjelölt intézmények felé
 8. Workshopok, nyelvi felkészítők
 9. Válasz a felsőok­ta­tási intézmény(ek)től
 10. Pre-Departure Meeting Budapesten

Más országokba is jelentkeznél? Tudunk segíteni! Anglia, Wales és Hollandia egyetemeire is segítünk bekerülni!

Jelentkezési információ más országokba


Jelentkezés dániai továbbtanulásra

Intézmény kiválasztása


Online jelentkezés

A Scandinavian Education Agency a UniversityAdmission.eu rendszerét használja a jelentkezések lebonyolítására. Ez a rendszer átfogóan kezeli az Ön által választott összes dániai intézményre és szakra vonatkozó preferenciákat és megadott adatokat. Ezzel is elősegítve, hogy átláthatóan, egy helyen lehessen tárolni a jelentkezési információkat/dokumentumokat amik feltöltésre kerültek.

A rendszer figyelmeztető szolgáltatása, automatikus e-maileken keresztül hívják fel a figyelmet a közelgő határidőkre, eseményekre, míg a jelentkezés státuszát mind a jelentkező, mind a SCEDA munkatársai figyelemmel tudják kísérni.

Az összes, lejjebb olvasható, kötelezően feltöltendő és opcionálisan feltölthető dokumentumokat kivétel nélkül a UniversityAdmission.eu rendszerébe kell feltölteni!

UniversityAdmission.eu Felhasználói Útmutató letöltése innen


SCEDA jelentkezési díj

A SCEDA szolgáltatásainak eléréshez csomagválasztás szükséges, melyek elérhetőek már 20.000 Ft-tól. Az elmúlt években számos szolgáltatást hoztunk létre, hogy megkönnyítsük és hatékonyabbá tegyük a felvételi és integrációs folyamatot. Szolgáltatásaink elérhetőek egyedileg és csomagokban is. Hisszük, hogy a nemzetközi felsőoktatás mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ezért csomagaink és szolgáltatásaink árait a piacon elérhető szolgáltatások díjainál kedvezőbben kínáljuk.


Nyelvtudás

A jelentkezőnek rendelkeznie kell olyan szintű angol nyelvtudással, ami elegendő ahhoz, hogy megértse az órákon elhangzottakat és aktívan részt tudjon venni a főiskolai előadásokon, csapatmunkákban. Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell az alábbi nyelvvizsgák / tesztek valamelyikével (angol nyelvtudást igazoló dokumentáció nélkül a felvétel nem lehetséges!):

 • IELTS 6.5
 • TOEFL 83
 • Cambridge Advanced (CAE), C Level
 • Cambridge Proficiency (CPE), C Level

Dokumentumok, melyek szükségesek a jelentkezéshez

(bővebb információ és minták elérhetőek konzultáción)

 • Személyi igazolvány / útlevél
 • Motivációs levél
 • Nyelvvizsga 
 • Tantárgyi leírások
 • Diploma és melléklete magyarul és angolul
 • Certificate of Student Legal Status / tanulói jogviszonyigazolás
 • Transcript / Leckekönyv magyarul és angolul 
 • Meghatalmazás
 • Referencia (tanári és/vagy munkáltatói)

* Hivatalos fordítás: küldd el a fordítani kívánt dokumentumokat online és a piaci árnál kedvezőbb ajánlattal jelentkezünk.
Online árajánaltkérés hivatalos fordításra


Motivációs levél

Az Aarhus Univeryity-re való jelentkezéskor nagyon fontos a motivációs levél. Minden megjelölt szakra külön, egy A4-es oldalnyi levelet kell csatolni PDF-ben. A motivációs levél számít a felvételi elbírálásakor, ezért érdemes azt jól megírni.

Magának a levélnek tartalmaznia kell, hogy miért Dániát, miért ezt az egyetemet és miért ezt a szakot választottad. Továbbá érdemes arra is kitérni, hogy az egyetem számára miért te vagy a legjobb választás. Általános hiba, hogy a diákok elfelejtik megemlíteni a középiskola alatt teljesített kötelező közszolgálatot, pedig ez egy nagyon fontos mérföldkő lehet az elbíráláskor. Érdemes párhuzamot vonni az ott teljesített munkakör és a megjelölt képzés között, ezzel is erősítve a motivációt.

A motivációs levelet munkatársaink átolvassák és javaslatot tesznek javításra, ha indokolt. Ettől függetlenül érdemes megmutatni egy angol tanárnak is a leadás előtt.

Elérhető segédletünk, mely pontról pontra leírja, hogy mit érdemes belevenni.

Motivációs levél segédlet és útmutatás


Meghatalmazás

A meghatalmazás szükséges hogy el tudjunk járni a jelentkezésed folyamán az intézménynél, és hogy segíteni tudjunk. Ezt csak neked kell aláírni és feltölteni a jelentkezésedhez a UniversityAdmission rendszerbe.

A CPR szám részt hagyd üresen, a táblázatba írd be hogy mely egyetemek mely szakjait szeretnéd megjelölni. Az admission area number-t hagyd üresen. A Standby opciót NE jelöld be.

Meghatalmazás az AU mérnöki képzéseihez
Meghatalmazás az AU gazdasági képzéseihez

Az összes dokumentumot a UniversityAdmission.eu rendszerébe kell feltölteni a regisztrációt követően!


Dokumentumok, melyek elküldése előnyt jelenthet a felvételinél:

 • Másolat az összes eddig megszerzett egyéb extra végzettséget (érettségin kívül) igazoló oklevelekről, bizonyítványokról, egyéb hivatalos okiratokról
 • Dokumentum az eddigi munkatapasztalatokkal, referenciáikkal
 • Dokumentáció minden egyéb olyan tevékenységről amely kapcsolódik a tantervhez, szakhoz

A dokumentumokat a SCEDA-nak kell továbbítani, melyet munkatársaink ellenőriznek, és ha szükséges, javítási javaslatokat tesznek. Ez azért fontos, mert a jelentkezési dokumentumokban lévő hibák kihatással lehetnek a felvétel sikerességére is. Dokumentumok küldésére használd a UniversityAdmission.eu portálunkat (UA Felhasználói Útmutató ).

Az összes dokumentumot a UniversityAdmission.eu rendszerébe kell feltölteni a regisztrációt követően!


Jelentkezési határidő:

 • Dánia mesterképzések: február 25.

Információkérés és Jelentkezés

Az információkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, kérjen információt a kiszemelt szakkal, intézménnyel illetve jelentkezéssel kapcsolatban, és munkatársunk a legrövidebb időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy segítségére lehessen.

Dániai továbbtanulásra való jelentkezéshez használd a UniversityAdmission.eu online rendszerét, mely egyszerű, gyors és megbízható megoldás, hogy a jelentkezés menete könnyen adminisztrálható és nyomonkövethető legyen. A jelentkezés és a jelentkezési díj befizetése után a jelentkezőnek lehetősége van személyreszabott tanácsadást kapni a jelentkezési procedúrát illetően, hozzáférést kap a dokumentumokhoz és jelentkezési tervhez.

ONLINE JELENTKEZÉS

További információ: Általános Szerződési Feltételek