Nyelvvizsgák és nyelvi követelmények dániai továbbtanuláshoz

Nyelvvizsga és Nyelvi Teszt

Következő nyelvi teszt időpontok Helyszín

Oxford Online Placement Test - Online - október 12.

Oxford Online Placement Test - Budapest - Október 14.

Novo School

1091 Budapest, Üllői út 63.

ONLINE

Otthonról végezhető

(vidékiek számára elérhető)

szükséges: webkamera, mikrofon, Skype program

Vedd fel Skype-on a ‘pajkoferenc’ felhasználót.

oopt oxford placement test budapestA dán felsőoktatási intézmények mindegyike a következő nyelvvizsgákat fogadja el: IELTS, TOEFL, Cambridge és számos az Oxford Placement Test-et. A VIA viszont TESA tesztet vár el, amely az Oxford teszt egy kibővített változata, és ugyanakkor tehető le mint a szokványos teszt.

A TESA magában foglalja az Oxford Placement test-et, illetve egy helyben írt esszét és egy kb. 15 perces szóbeli részt.

Bachelor képzéseknél az elvárt szint B2 (közép) vagy C1 (felsőfok).

Az Oxford Online Placement Testet a legtöbb dániai intézmény elfogadja, de akadnak kivétlek, illetve eltérések a minimum teljesítési szintet illetően.

Az Oxford Placement Test és TESA tesztek a kaució befizetésével letehetőek külön költség nélkül. Három próbálkozásra van lehetőség mindkét teszt esetében.


Kaució és jelentkezés

A nyelvi teszten a SCEDA kaució befizetése után van lehetőség, melynek összege 20 000 forint, és az első elvégzett dániai szemeszter után teljes egészében visszajár. A kaució a teszten is befizethető készpénzben.

Kaucióval kapcsolatos információk

Az Oxford Online Placement Test-en a kaució átutalását vagy helyszínen való befizetését követően van lehetőség, és előzetes regisztráció kötelező az Online Jelentkezési űrlapon keresztül.


Az Oxford Online Placement Test

Ponthatárok és Szintek

Szint Ponthatár
A1 0-19
A2 20-39
B1 40-59
B2 60-79
C1 80-99
C2 100-120

Az intézmények különböző ponthatároktól fogadják el a jelentkezést. A B2-es szint mindenhol alapkövetelmény, de vannak intézmények ahol 75 vagy 80 ponttól tekintik a nyelvi tesztet sikeresnek, illetve a UCN 60 perc alatt várja el a teljesítést szemben a 90 perccel.

A nyelvi tesztet magas színvonalú számítógépteremben szervezzük meg legalább 2 vizsgabiztos felügyelete mellett. A teszten semmilyen segédeszköz nem használható. A jelentkezőnek legalább 15 perccel a teszt kezdete előtt meg kell jelennie a helyszínen.


Az Oxford Placement test és TESA teszt elfogadottsága és elvárt szintek

A NYELVI TESZT RÉSZEI:

 1. szekció: Use of English (30 kérdés)
  1. feladat: Egészítse ki a mondatot — válassza ki a listából az odaillő szót vagy szóösszetételt
  2. feladat: A szöveg és kép alapján válasssza ki a listából hogy mi történik
  3. feladat: Egészítse ki a szöveget

 2. szekció: Listening (15 kérdés)
  1. A hallott szöveg alapján válasssza ki hogy melyik mondat igaz a beszélgetésre.

   A teszt (első és második szekció) kitöltésére rendelkezésre álló idő: 90 perc Minimálisan elfogadható ponthatár: 60 pont (50%, B2-es szint) A hanganyagokat kétszer van mód meghallgatni 


Nézze meg milyen kérdések lehetnek a vizsgán!

Kattintson ide az Oxford Online Placement Test Demojához

Tesztszabályzat és részletes leírás

SCEDA — Tesztszabályzat Nyelvi Teszten Résztvevőknek


A nyelvi teszten való részvételhez feltétel a befizetett kaució és az előzetes regisztráció. A vizsgán a Tesztszabalyzat betartása kötelező. Bizonyos alkalmakkor a helyszínen is van lehetőség kaució befizetésére, ezt mindig külön jelezzük.

Amennyiben az első próbálkozás nem sikeres, a teszt még 2 alkalommal ingyenesen újra próbálható. A sikeres tesztet igazoló dokumentumot a vizsgázó e-mailen kapja meg a sikeres vizsgatétel után.


Online Nyelvi Teszt

Az “Online” jelöléssel ellátott nyelvi tesztet ajánljuk mindazoknak, akik Budapesttől távol élnek, valamint azoknak, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak jelen lenni a Budapesten megrendezett nyelvi teszten.

Ezt a tesztet mindenki az OTTHONÁBÓL írhatja meg. Technikai feltételként kérünk mindenkit, installálja a Skype nevű applikációt, mely az alábbi linkről töltető le díjmentesen.

Az online nyelvi teszthez szükség van: webkamerára, mikrofonra, internetelérhetőségre és telepített flash player –re a számítógépen.

Ne feledje, a teszt megkezdése előtt legfeljebb 48 órával felvenni partnerként a “pajkoferenc” nevet!


Kérdése merült fel a nyelvi teszttel kapcsolatban? Vegye igénybe Online Információkérő űrlapunkat, hogy a lehető legrövidebb idő alatt rendelkezésére állhassunk.