Nyelvvizsgák és nyelvi követelmények dániai továbbtanuláshoz

Nyelvvizsga és Nyelvi Teszt

Következő nyelvi teszt időpontok Helyszín

Novo School

1091 Budapest, Üllői út 63.

ONLINE

Otthonról végezhető

(vidékiek számára elérhető)

szükséges: webkamera, mikrofon, Skype program

Vedd fel Skype-on a ‘pajkoferenc’ felhasználót.

oopt oxford placement test budapestA dán felsőoktatási intézmények mindegyike a következő nyelvvizsgákat fogadja el: IELTS, TOEFL, Cambridge és számos az Oxford Placement Test-et.

Bachelor képzéseknél az elvárt szint B2 (közép) vagy C1 (felsőfok).

Az Oxford Online Placement Testet a legtöbb dániai intézmény elfogadja, de akadnak kivétlek, illetve eltérések a minimum teljesítési szintet illetően.

Az Oxford Placement Test a jelentkezési díj befizetésével letehető külön költség nélkül. Három próbálkozásra van lehetőség mindkét teszt esetében.


Szolgáltatások és csomagok

A SCEDA szolgáltatásainak eléréshez csomagválasztás szükséges, melyek elérhetőek már 20.000 Ft-tól. Az elmúlt években számos szolgáltatást hoztunk létre, hogy megkönnyítsük és hatékonyabbá tegyük a felvételi és integrációs folyamatot. Szolgáltatásaink elérhetőek egyedileg és csomagokban is. Hisszük, hogy a nemzetközi felsőoktatás mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ezért csomagaink és szolgáltatásaink árait a piacon elérhető szolgáltatások díjainál kedvezőbben kínáljuk.

Az Oxford Online Placement Test-en a kiválsztott csomag átutalását vagy helyszínen való befizetését követően van lehetőség, és előzetes regisztráció kötelező az Online Jelentkezési űrlapon keresztül.


Az Oxford Online Placement Test

Ponthatárok és Szintek

Szint Ponthatár
A1 0-19
A2 20-39
B1 40-59
B2 60-79
C1 80-99
C2 100-120

Az intézmények különböző ponthatároktól fogadják el a jelentkezést. A B2-es szint mindenhol alapkövetelmény, de vannak intézmények ahol 75 vagy 80 ponttól tekintik a nyelvi tesztet sikeresnek, illetve a UCN 60 perc alatt várja el a teljesítést szemben a 90 perccel.

A nyelvi tesztet magas színvonalú számítógépteremben szervezzük meg legalább 2 vizsgabiztos felügyelete mellett. A teszten semmilyen segédeszköz nem használható. A jelentkezőnek legalább 15 perccel a teszt kezdete előtt meg kell jelennie a helyszínen.


Az Oxford Placement test és TESA teszt elfogadottsága és elvárt szintek

A NYELVI TESZT RÉSZEI:

 1. szekció: Use of English (30 kérdés)
  1. feladat: Egészítse ki a mondatot — válassza ki a listából az odaillő szót vagy szóösszetételt
  2. feladat: A szöveg és kép alapján válasssza ki a listából hogy mi történik
  3. feladat: Egészítse ki a szöveget

 2. szekció: Listening (15 kérdés)
  1. A hallott szöveg alapján válasssza ki hogy melyik mondat igaz a beszélgetésre.

   A teszt (első és második szekció) kitöltésére rendelkezésre álló idő: 90 perc Minimálisan elfogadható ponthatár: 60 pont (50%, B2-es szint) A hanganyagokat kétszer van mód meghallgatni 


Nézze meg milyen kérdések lehetnek a vizsgán!

Kattintson ide az Oxford Online Placement Test Demojához

Tesztszabályzat és részletes leírás

SCEDA — Tesztszabályzat Nyelvi Teszten Résztvevőknek


A nyelvi teszten való részvételhez feltétel a befizetett jelentkezési díj és az előzetes regisztráció. A vizsgán a Tesztszabalyzat betartása kötelező. Bizonyos alkalmakkor a helyszínen is van lehetőség jelentkezési díj befizetésére, ezt mindig külön jelezzük.

Amennyiben az első próbálkozás nem sikeres, a teszt még 2 alkalommal ingyenesen újra próbálható. A sikeres tesztet igazoló dokumentumot a vizsgázó e-mailen kapja meg a sikeres vizsgatétel után.


Online Nyelvi Teszt

Az “Online” jelöléssel ellátott nyelvi tesztet ajánljuk mindazoknak, akik Budapesttől távol élnek, valamint azoknak, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak jelen lenni a Budapesten megrendezett nyelvi teszten.

Ezt a tesztet mindenki az OTTHONÁBÓL írhatja meg. Technikai feltételként kérünk mindenkit, installálja a Skype nevű applikációt, mely az alábbi linkről töltető le díjmentesen.

Az online nyelvi teszthez szükség van: webkamerára, mikrofonra, internetelérhetőségre és telepített flash player –re a számítógépen.

Ne feledje, a teszt megkezdése előtt legfeljebb 48 órával felvenni partnerként a “pajkoferenc” nevet!


Kérdése merült fel a nyelvi teszttel kapcsolatban? Vegye igénybe Online Információkérő űrlapunkat, hogy a lehető legrövidebb idő alatt rendelkezésére állhassunk.