Elérhetőségek és Kapcsolat StudyGuide

A SCEDA Szolgáltatásai

SCEDA szolgáltatások Dániában

A Scandinavian Education Agency számos szolgáltatással igyekszik megkönnyíteni a külföldre továbbtanulás céljából költöző diákok integrációját, beilleszkedését és életük elkezdését. Ezen szolgáltatások mindegyike tapasztalat alapján jött létre, és azokat az igényeket próbálja kiszolgálni, melyek a legtöbb külföldre költöző diákban felvetődik. Ezen igények a lakhatás, munkakeresés, adminisztráció illetve az igény az iránt hogy egy teljesen új és idegen országban legyen valaki aki segítő kezet nyújt a legnehezebb időszakokban is. A SCEDA egyedülálló szolgáltatásai ezen igények alapján jöttek létre, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálják a Dániában továbbtanuló diákok igényeit.

A SCEDA összes szolgáltatása ingyenes az ügynökségen keresztül jelentkezők számára, azonban a jelentkezési díj befizetése feltétel.


A SCEDA főbb tevékenységei és szolgáltatásai:

Infobutton

OKTATÁSI BÖRZÉK, INFORMÁCIÓNYÚJTÁS ÉS SZEMÉLYES SEGÍTSÉG

Külföldi felsőoktatással kapcsolatos rendezvényeink legfőbb célja, hogy az érdeklődöket megismertesse a hozzájuk legjobban illő szakokkal. Magyarországi és dániai képviselőink segítségével a megfelelő szak kiválasztásától fogva, a felvételin keresztül, egészen a választott program befejezésééig (maximum 3,5 év) állunk a diákok rendelkezésére hiteles és friss információkkal.

Testbutton

NYELVI TESZTEK

A SCEDA lehetőséget biztosít a nemzetközi nyelvvizsgával nem rendelkezőknek, hogy igazolni tudják angol tudásukat egy Oxford Online Pacement Test keretein belül, melynek eredményét a legtöbb dániai felsőoktatási intézmény hiteles nyelvvizsga helyettesítőként elfogadja.

SCEDA Plus

SCEDA PLUS!

SCEDA Plus szolgáltatásunkat azért hoztuk létre, hogy ne csak jelentkezés ideje alatt támogathassuk a SCEDA diákjait, hanem segítő kezet nyújthassunk az új környezet adta integrációs problémák kiküszöbölésében is. Plus! szolgátatásunk tertalmazza a lejjebb olvasható Final Briefing és SCEDA Seminar rendezvényeket, SCEDA Database hozzáférést, és lehetőséget személyes tanácsadásra/segítség kérésre Dániában is.

Pre Arrival

FINAL BRIEFING (BUDAPEST)

A felvételt nyert diákok számára tartott utolsó nagy találkozás Budapesten, ahol a kiköltözés utáni első hónapok legfontosabb tennivalóit vesszük át Dániában élő kollégáink segítségével. A Final Briefing rendezvényen hallható prezentáció legfőbb pontjai általában a költözés; munka– és lakáskeresés; adminisztráció a helyi hatóságoknál, helyi közlekedés körül formálódnak, de egyéb hasznos információkat is elcsíphetsz.

SCEDA Seminar

SCEDA SEMINAR (AALBORG, KOPPENHÁGA, ODENSE)

Seminar rendezvényünk szorosan kapcsolódik a Final Briefing rendezvényhez. A rendezvény Dánia legnagyobb városaiban kerül megrendezésre, ahol a résztvevők részletes ismereteket gyűjthetnek az őket fogadó városról és annak működéséről. A prezentációkat Dániában élő diákok tartják, akik készen állnak a legkülönfélébb praktikus információk átadására. A Seminar végén egy kisebb összejövetel keretein belül lehet bővíteni a személyes ismeretségi kört, és megismerkedni a többi magyar hallgatóval.

SCEDA Database

DATABASE

A SCEDA Database egy olyan adatbázis platform, amely részletes leírásokat tartalmaz lakás– és munkakereséséről, helyi adminisztrációról, elérhetőségekkel, listákkal és tippekkel kiegészítve városok szerinti lebontásban (Aalborg, Aarhus, Horsens, Koppenhága, Odense, Vejle). A honlapon olvasható információk nagy részét évek óta Dániában élő diákok segítségével gyűjtöttük össze, akik bőven szolgálhatnak hasznos és praktikus a helyi integrációt illetően.

SCEDA Facebook

KÖZÖS FACEBOOK CSOPORT A DÁNIÁBA TARTÓKNAK

Az ismerkedés megkönnyítése érdekében minden felvett diákot egy facebook csoportba rakunk, így segítve az ismerkedést vagy akár közös szálláskeresést.

Dániai Diákok Csoportja 2013

Aalborgi Diákok

Koppenhágai Diákok


PLUS szolgáltatásunk előnyei:

SCEDA Plus

Home Service

Információs adatbázis (SCEDA Database

Final Briefing rendezvény (Budapest)

Személyes segítség és információ nyújtás Dániában Seminar (Aalborg, Koppenhága, Odense


Amennyiben további kérdései vannak szolgáltatásainkkal kapcsolatban, ne hezitáljon megkeresni munkatársainkat az info@sceda.eu e-mail címen, a (0036)30–510–98–04 –es telefonszámon, vagy kérjen információt online az alábbi gomb segítségével!

INFORMÁCIÓKÉRÉS